Vergroot de betrokkenheid van je medewerkers met deze zes gouden regels.

Als er één ding is waar we ons goed van bewust zijn geworden de afgelopen maanden dan is het wel het volgende:

Zonder betrokken medewerkers zijn we niks in de kinderopvang.

Hoe groter de betrokkenheid, hoe beter we als organisatie de wisselingen en verwachtingen kunnen hanteren. Maar hoe zorg je er nu voor dat je medewerkers betrokken zijn?!? En hoe kan je die betrokkenheid vergroten?

Deze zes gouden regels voor je medewerkersbetrokkenheid helpen je daarbij:

1. Creëer een wij-gevoel.

Investeer in gezamenlijke momentjes zodat je medewerkers de verbinding met jou en het team blijven ervaren.

2. Bouw aan vertrouwen.

Door betrouwbaar te zijn weten medewerkers wat ze aan je hebben en kunnen zich daardoor o.a. beter richten op hun eigen werk.

3. Kies een duidelijke focus.

Een van de thema’s die zichtbaar bijdragen aan het verhogen van de betrokkenheid van de medewerker is het focussen op een duidelijk doel.
Wil jij graag werken aan het ontwikkelen van een duidelijke focus en visie?
Dan is deze training wat voor jou!

4. Communiceer!!!

Communiceren is meer dan alleen maar zenden. Communiceren gaat over relatie, over het horen en zien van de ander. Over de wens samen resultaat te boeken. Iemand die zich begrepen voelt en tegelijk jou ook kan volgen zal zich meer gemotiveerd voelen en zich gaan inzetten voor het gezamenlijke doel.

5. Geef een relevante context.

Door elke keer te communiceren in welk plaatje de medewerker bepaalde keuzes of acties kan plaatsen, dus door de context er steeds bij te vertellen, help je de ander meer en meer de verbanden te zien. Vergeet niet dat een ander niet kan zien wat er in jouw hoofd zit. Tekst en uitleg kan veel onbegrip wegnemen en vervolgens ervoor zorgen dat je mensen veel meer gaan meedenken.

6. Gebruik de juiste techniek.

Ga op zoek naar een centraal platform waar jij en je team samen in kunnen werken en op die manier bepaalde basisstructuren blijven vasthouden. Bouw dus aan een gestructureerde aanpak voor digitaal samenwerken. Ook voor de toekomst is dat echt een oplossing en scheelt het je enorm veel tijd die je anders kwijt bent aan heen en weer bellen en checken!

Om je te helpen die inzichten om te zetten in concrete actie heb ik een gratis E-book voor je gemaakt.
Wil jij dus meer weten over dit thema en vind je NU óók een goed moment om met medewerkersbetrokkenheid aan de slag te gaan? 

Download je gratis E-book dan via deze link!