Wat je niet ziet, is er niet… Toch?!?

Dat is het motto van mijn middelste puber hier thuis.
Het betekent zoveel als dat je leven zich op ooghoogte afspeelt, de rest is bijzaak.

Vuile was? Uhm niet gezien hoor! Jij wel? Vreemd, net lag het er zekersteweten nog niet!
Verpakkingsmateriaal van een pakketje met gu-welll-du-ge inhoud?
Gooi het over je schouder en het is als bij toverslag verdwenen!

Waarom hij het idee heeft dat alles wat hij vervolgens kwijt is op ooghoogte dient teruggevonden te worden, wordt mij na een aantal observaties steeds duidelijker. Dat is namelijk het niveau waarop HET leven van een puber zich afspeelt!
Dus tja, daar moeten de antwoorden – lees vermiste sleutels, je andere schoen, belangrijke schoolpapieren – dan ook rondzweven, toch?!?

Helaas voor deze meneer vraagt het leven soms gewoon om down to earth op zoek te gaan naar je antwoorden. En wat blijkt? Ze zijn makkelijker te vinden dan gedacht 😉

Ik lach erom, ik zucht erom, soms mopper ik erover en soms moet meneer als de sodemieter beneden komen om zijn zooi op te ruimen – Huh, is dat allemaal van mij? Tjee! Ik ben best rijk! Nou, dan ‘verplaats’ ik het maar mee naar m’n kamer – dikke knipoog. En soms smelt ik dan dus ook weer…

Maar eigenlijk is dit gedrag iets dat we af en toe ook best bij onszelf terugzien. Ik in ieder geval wel. Je blinde vlekken negeren, vasthouden aan je eigen overtuigingen over hoe alles in elkaar steekt, vervolgens ertegenaan lopen dat de rest van de wereld niet meewerkt en dan teleurgesteld de handdoek in de ring gooien. Of juist nog beter je best doen om te zorgen dat de hele wereld met jou gaat meedraaien in plaats van andersom. Het brengt je niet verder.

Soms zie je je blinde vlekken gewoon echt niet, en moet je ze eerst ontdekken. Dat lukt eigenlijk alleen wanneer een ander zo moedig is je van feedback te voorzien waardoor jij kunt kiezen je ogen te openen. Daarna gaat er een wereld voor je open en vergroot dit inzicht je groeimogelijkheden, waardoor je weer op een heel nieuw level verder kunt!

In het jaarprogramma Spelend Coachen leer ik je hier alles over. Maak jij je werkvormen eigen waardoor je een ander haar blinde vlek kunt laten ontdekken. Leer je op een juiste manier feedback geven en last but not least – neem je jezelf niet al te serieus en ga je ook zelf lekker down-to-earth op zoek naar blinde vlekken. Niet alleen dus, maar samen. Gewoon omdat het je potentie als coach vergroot!

Er zijn nog een paar plekjes open om een jaar lang mee te doen met Spelend Coachen.

Wil jij ontdekken wat je nu nog niet weet? Maak HIER een afspraak en ik vertel je er meer over!