Tools & Werkvormen


Kennis groeit door te oefenen en te delen.
Op deze pagina vind je tools & werkvormen die je daarbij kunnen helpen.

Teamontwikkeling en de aanpak van teamcoaching. Veel kinderopvangorganisaties vragen zich af hoe je dat handen en voeten geeft. Hoe bepaal je je aanpak en sluit je op een positieve wijze aan bij het team? In dit e-boek ga ik in de op de overeenkomst tussen opvoedingsstijlen en teamontwikkeling. Je sluit af met praktische tools om aan de slag te gaan.

De Pedagogisch Coach in de kinderopvang.
Een diverse functie die om regelmatige reflectie vraagt. Deze checklist geeft je inzicht in de belangrijkste aandachtspunten. En helpt je bepalen waar je aandacht naar toe mag gaan. 

Hoe kom je als pedagogisch coach met een pedagogisch professional tot een goed coachdoel? 
Een tool die je kunt inzetten om context te bieden aan het boven tafel krijgen van de coachvraag is het focuswiel voor de pedagogische professional. 

Een goed coachgesprek, hoe pak je dat aan? Veel coaches en leidinggevenden stellen zichzelf regelmatig deze vraag.

In dit e-book doorlopen we drie bouwstenen als basis voor een goed coachgesprek en proces.

Defensieve strategieën zetten we in om te voorkomen dat er iets besproken gaat worden dat ongemakkelijk kan zijn. Ze werken goed en zijn onopvallend. Maar ontnemen je wel een leermoment.

Deze tool helpt je op een speelse manier je eigen blinde vlekken op dit gebied herkennen.

Als er iets mis gaat in de communicatie is dat lang niet altijd het gevolg van kwade opzet. 

Deze werkvorm stimuleert bewustwording van het feit dat we door gekleurde brillen naar de wereld kijken en het dus zinniger is om door te vragen dan te brommen over kwade opzet.