Achter de schermen bij…

Bureau Carolien

Ik ben Carolien van Duijn, sinds 2019 eigenaar van Bureau Carolien en gespecialiseerd in het optimaliseren van de proceskwaliteit binnen een kinderopvang organisatie.

Missie Bureau Carolien

Bureau Carolien helpt managers en pedagogische coaches om beleid te vertalen naar effectieve resultaten in de praktijk.

Door een sterke basis te bouwen, focusmanagement te optimaliseren en processen inzichtelijk te maken.

Met structuur, focus en kwaliteit als resultaat.

Hoe het allemaal begon…

In 2014 begon officieel mijn cariere binnen de kinderopvang… Maar dat is niet waar het echt begon.

Als oudste van acht kinderen kun je wel stellen dat ik praktisch in een ‘kinderopvangomgeving’ ben opgegroeid. Waar spelen – lovely unsupervised en heerlijk risicovol zoals we dat nu noemen – de rode draad van de dagen was.
Altijd was er wel een baby om mee te moederen, of een speelmaatje om mee op avontuur te gaan.

Toen mijn jongste 10 werd realiseerde ik me ineens dat dit voor het eerst van mijn leven was dat ik niet direct of indirect verantwoordelijk was voor een kind jonger dan 10 jaar. Ik was toen 39 jaar. Niet zo verwonderlijk dat ik op de PABO terecht kwam. Want, zoals ik toen dacht: Iets met kinderen lijkt me leuk…

Eenmaal op de PABO bleken kinderen in de context van een schoolklas inderdaad ‘leuk’.
Maar wat ik er nog meer ontdekte was mijn interesse voor leerprocessen, en daar ben ik me in blijven ontwikkelen.

Een aantal jaren was ik actief als visiegericht coach in opdracht van een organisatie. Daarnaast werd ik moeder van 3 leuke kinderen zonder handleiding. Maar ik wilde meer. Dus startte ik de opleiding tot psychosociaal therapeut met als doel hier een eigen praktijk in te beginnen. Ik was al goed op weg toen prive een wissel getrokken werd en er gewoon geld op de plank moest komen. Met als resultaat een, in mijn ogen tijdelijk, invalbaantje in de kinderopvang…

Life isn’t about waiting for the storm to pass.
It’s about learning to dance in the rain.

Fast forward naar nu…

Al snel veranderde dat in een vaste werkplek en mocht ik ervaring opdoen in diverse functies met verschillende opdrachten.
Zo werkte ik als teamleider jonge kind, vve- en pedagogisch coach, leerkracht, directeur IKC, regisseur kinderopvang. En hield me bezig met de doorgaande lijn, het kwaliteitsbeleid optimaliseren en was werkzaam als aandachtsfunctionaris.

Het plan om een eigen praktijk te beginnen ging van de baan. Waarom aan het einde fixen als ik aan het begin het verschil kan maken? Maar de drang om voor mezelf te beginnen bleef wel, ik kom nu eenmaal uit een ondernemersfamilie…

En zo kreeg Bureau Carolien steeds meer vorm. Eerst met het schrijven van het boek Spelend Coachen, daarna met de start van een trainingsaanbod. Waarbij het proces van theorie naar praktijk altijd de basis vormt. En spelen de rode draad in het verhaal blijft.

Want ik ben nog lang niet uitgespeeld en gun het ieder mens vanuit een spelende mindset te blijven leren en ontwikkelen.

Leuke weetjes over…

… Bureau Carolien

Werkt samen met Opvang Nieuwe Stijl

En ook met Antoinette Thoonen van Juist Spelen

Werkt aan een leergang inspelen op teamontwikkeling.

Schrijft aan een nieuw boek rondom teamcoaching en werkvormen

… Carolien

Auteur Spelend Coachen

Bedenker Spel voor de Pedagogisch Coach

Podcast Focus op Kinderopvang

Geschoold toezichthouder kinderopvang

CRKBO Geregistreerd Docent

De kernwaardes van
Bureau Carolien

Doelgerichtheid

Werken aan heldere doelen, een scherpe focus en zichtbaar resultaat. Dat is wat je kunt verwachten wanneer je samenwerkt met Bureau Carolien. We streven er naar onze tools en trainingen praktisch en direct toepasbaar vorm te geven. Zodat jij doelgericht aan je persoonlijke doelen kunt werken.

Verbinding

Persoonlijk contact, aanbod op maat van de vraag, en werken in verbinding met de klant. Dit is voor ons de basis onder het aanbod van Bureau Carolien.
Aan de basis van een goed proces ligt een gezonde verbinding. Processen zijn de basis van ons aanbod, verbinding het startpunt van samenwerken.

Bekwaamheid

Kwaliteit, passend in het grotere plaatje.
Met resultaat gericht op de lange termijn. Dat is wat Bureau Carolien biedt.
Onze trainingen en coachtrajecten hebben als doel de professionele bekwaamheid van de deelnemer vergroten. Daarnaast inversteerd Bureau Carolien voortdurend in de eigen kwaliteit en professionaliteit.

Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bijeen om timmerhout te sjouwen of te tekenen alleen.
Voorkom dat ze raken ontvangen, deel evenmin je plannen mee. Maar leer ze eerst verlangen naar de eindeloze zee.

Gedicht van verlangen

Anthoine de saint-exupéry

Volg Bureau Carolien

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, connect op linked in of volg ons op instagram.