Training Teamcoaching

Leer leidinggeven aan teamontwikkeling binnen de kinderopvang.

– Sluit aan bij de realiteit van het nu
– Werk op basis van een uitvoerbaar coachplan
– Geef coachend leiding op zichtbaar op resultaat

Waarom je hieraan

wilt deelnemen

Toepasbaar beleid


Realistisch en toegankelijk beleid voor ouders en medewerkers.

Vanaf nu zijn beleid en de praktijk geen losstaande elementen meer. Neem je team mee in het uitrollen van je beleid en creër eigenaarschap bij medewerkers.

Stuur op het proces


Met behulp van een helder stappenplan zet je kort en bondig het traject uit. Zoekwerk naar de rode draad in het proces is verleden tijd.

Geen wirwar van losstaande acties maar een ondersteunend, compact jaarplan met een heldere focus op het proces.

 

Focus op het resultaat


Gebruik je energie niet om steeds opnieuw brandjes te blussen, maar leer procesgestuurd werken.

Kom in de flow met behulp van de planner. Ervaar structuur en heldere focus. Geen verloren energie maar geniet van het resultaat van iedere volgende stap.

Brandjes blussen is vermoeiend

Nooit klaar, altijd stress in je nek voelen, met van alles en nog wat bezig zijn maar nooit lekker iets af kunnen maken. Brandjes blussen is vermoeiend!

Waarschijnlijk ben je op dit moment meer brandjes aan het blussen dan je lief is. Brandjes op de werkvloer, personeelstekort-brandjes, brandjes in communicatie, brandjes met ouders en brandjes rondom je administratie.

Het veroorzaakt stress, het is vermoeiend en het leidt je af van het kwaliteitsproces dat je geacht wordt aan te sturen. Beleid staat dan niet bovenaan op je agenda.

Toch zou er dat wel moeten staan. Beleid is de basis van waaruit je alles doet. Is je basis sterk en goed gefundeerd, dan wordt ook de rest makkelijker. Er ontstaat ruimte voor groei en ontwikkeling.

Deze scholing helpt je afrekenen met je bijbaan als brandweer. Door goed doordacht beleid, gebasseerd op wet en visie. Met een helder stappenplan en een methodische strategie om je plan te vertalen naar de praktijk.

Resultaat? Kwaliteit op de werkvloer, professionele ontwikkeling en toegewijde medewerkers.

Resultaat

Kwaliteit op de werkvloer.

Professionele ontwikkeling bij jezelf en je medewerkers.

Vergrootte betrokkenheid van medewerkers

Rust in je planning en dus rust in je hoofd.

Aantoonbaar proces en resultaten waardoor je makkelijker kunt sturen op het proces.

Startdag

We starten de scholing met een livedag. Op deze dag ben je de basis voor je coachplan. En gaan we actief aan de slag met teamcoaching en communicatievaardigheden. Je ontmoet de andere deelnemers en kiest een buddy om de betrouwbare periode mee op te trekken.

Datum livedag:               woensdag 10 januari
Locatie:                               Vila Augustus – Dordrecht

Lessen

Tijdens deze scholing zijn er 5 contactmomenten (incl de startdag) waarin je je medestudenten ontmoet. In deze lessen bespreken we de uitvoering van je opdrachten, en zoomen we in op een relevant thema. De livedag is op locatie, de rest van de momenten vinden online via zoom plaats.

Data:
Startdag:        woensdag 10 januari
Module 1:      donderdag 25 januari     – 19.30 tot 21.00
Module 2:      donderdag 8 februari      – 19.30 tot 21.00
Module 3:      donderdag 22 februari   – 19.30 tot 21.00
Module 4:      donderdag 7 maart          – 19.30 tot 21.00

Online leeromgeving

De scholing bestaat naast de livedag uit 4 modules, ieder bestaand uit 5 lessen. Een les bestaat uit een videoles in combinatie met een opdracht in je werkboek. Je werkt stapsgewijs het proces van beleid tot de praktijk door. Iedere 2 weken staat er een nieuwe module voor je open. Deze lessen volg je zelfstandig en kun je zelf inplannen. De opbrengst van je opdrachten vormen de basis voor het contactmoment.

Planner

Bij de scholing ontvang je een fysieke planner. Tijdens de lessen leer je werken met deze planner en vul je die met je jaarplan en actiestappen behorend bij je coachplan. Dit vormt de basis onder het proces dat je aanstuurt.

 

Beleidsuren

Met deze scholing zet je je tijd in om je beleid goed vorm te geven en om te zetten in een werkbaar coachplan. Je kunt er daarom voor kiezen deze uren weg te schrijven als beleidsuren. Ga voor deze scholing uit van een studiebelasting van ongeveer 30 uur.

Na het volgen van de scholing, met daarbij een aanwezigheidsverplichting van 80%, ontvang je een bewijs van deelname.

Schrijf je hier in voor Beleid in Praktijk en start op 10 januari met het uitwerken en in beweging brengen van je coachplan voor 2024.

Investering: €750,-
(incl. btw)

Wat deelnemers zeggen over Beleid in Praktijk Reviews

Zo aan het eind van het jaar ga je terug kijken op de successen die je het afgelopen jaar hebt gehad. Dit ga je vieren en kenbaar maken met jouw team.

Vervolgens…..

Met jouw coachplan die je al klaar hebt voor het frisse nieuwe jaar ga jij met de beleidsvoornemens jouw plan toepasbaar maken. Klinkt mooi he! En het werkt ook zo prettig.

Maar zo was het een aantal jaar geleden niet voor mij. Toen begon ik met nadenken over mijn focus van dat jaar toen ik eindelijk was bijgekomen van het jaar daarvoor. Veel te laat begon ik met het team meenemen en de coaching kwam daarom maar moeizaam op gang.

Ik liep achter de feiten aan waardoor er steeds meer brandjes ontstonden om te blussen. Wat een verschil met nu.
Er is een plan, een strategie en ik heb mijn focus scherp.

Ik laat me veel minder afleiden door gebeurtenissen door het jaar heen. Doordat ik mijn focus scherp heb, blijf ik beter bij de planning. Heeft mijn team meer rust omdat ze weten waar we aan werken. En kunnen we eindelijk onze successen vieren.

Zelf ben ik rustiger en meer zelfverzekerd over wat ik aan het doen ben. Het komt mijn coaching absoluut ten goede want ik kan nu mijn energie steken in coachvaardigheden in plaats van reageren op omstandigheden.

Zeer tevreden over deze scholing Beleid in Praktijk!

Barbara Kessels

Eigenaar kinderhart coaching

Ik heb de scholing Beleid in Praktijk gevolgt en ik vind het een heel fijne opzet! Je schrijft een helder stappenplan uit voor je beleidsvoornemens van het nieuwe jaar en leert hoe je daar je team in mee kunt nemen zodat het ook echt tot resultaten leidt.
Iets wat ik even nodig had om orde in de chaos te scheppen.

 Ik ben momenteel bezig met de opleiding voor Pedagogisch Coach en werk tegelijk als manager in de kinderopvang. Ik miste alleen een helder stappenplan en de hoe in het verhaal. Deze combinatie is nu even perfect omdat de scholing mij helpt om de opleiding optimaal in te kunnen zetten. En te schakelen tussen mijn positie als coach en manager.

Linda de Boer

Pedagogisch Coach

FAQ

Kan ik dit wegschrijven onder beleidsuren?

Ja, omdat we in deze scholing je beleids en coachplan from scratch opbouwen. Je doet dat in de context van een scholing, maar anders zou je dat alleen doen. 

Ik heb meerdere teams, is het dan ook nuttig?

Zeker, je leert werken volgens een basisstructuur die je direct door kunt vertalen naar je andere plannen en teams. win win dus.