Die vijftig uur… hoe ga jij daarmee om?

Nog een paar maanden, dan moeten je doelen van dit jaar weer gehaald zijn. En daarmee dus ook je vijftig beleidsuren ingevuld. Het is met regelmaat een stressfactor bij houders. Vooral in combinatie met dat moeten…

Want waar ga je die vijftig uur in hemelsnaam voor inzetten?!? De kans bestaat dat je een beetje gaat dwalen. Je doet een beetje van dit en een beetje van dat. Zolang je die vijftig uur maar kunt verantwoorden. Lekker om af te kunnen tikken als het je lukt maar heel effectief is het niet. Sterker nog, het zorgt voor ruis op de kabel, een onduidelijke focus en dus een extra energie-lek.

En ja, het is waar. Vijftig uur is een berg tijd waar je als houder wel iets mee moet. En ja, je kunt de discussie voeren of het nodig is, of de uren in verhouding zijn met je locatie, of je er gewoon tegen afzetten. (Wat je overigens ook weer tijd kost.) Maar het blijft een feit dat je er in de huidige situatie iets mee moet.

Je kunt daarom ook eens bij de andere kant beginnen. Dus niet bij de vraag: Wat ga ik dit jaar weer eens met die vijftig uur doen? En jezelf vervolgens afvragen hoe je dat gaat realiseren…

Maar: Waarom krijg ik deze uren op mijn bord?
Welk doel worden die uren geacht te dienen?

En dat is in een notendop: Deze uren hebben tot doel bij te dragen aan je kwaliteit van opvang. Je mag ze besteden aan beleid. Waarom? Omdat kwaliteit begint met een goed doordacht en onderbouwd beleid. Dat vervolgens met aandacht wordt uitgerold en geborgd. Zoiets kost tijd en aandacht. En vraagt bovendien om een investering. Om die investering in je beleid te kunnen doen krijg jij die vijftig uur erbij.

Waarmee je bij de volgende vraag uitkomt: Als dit het doel is van deze vijftig uur, en ik moet die investering doen. Hoe ga ik er dan voor zorgen dat ze me op zijn minst de kwaliteit van die vijftig uur gaan opleveren. Concreet vertaald: Wat zijn de locatie/organisatie doelen? Gaan die doelen me die kwaliteitsimpuls daadwerkelijk opleveren? En hoe neem ik mijn team mee om deze doelen te realiseren?

Voor de uitvoering daarvan heb je, naast die vijftig uur, nog een mooie tool voor gekregen. En wel de pedagogisch coach/beleidsmedewerker. Door haar bewust te positioneren kan zij op een effectieve manier je team meenemen in het proces. Zowel het team-proces als het individuele proces. Daarnaast kan zij ondersteunend voor jou zijn bij het uitdenken van passend beleid.

In het programma Spelend Coachen leert de pedagogisch coach hoe zij dit op een effectieve manier aanpakt. Ze krijgt praktische tools en wekelijkse ondersteuning in de uitvoering daarvan. Daarnaast leert ze alles over procesverloop, maakt zij zich coachvaardigheden eigen en leert ze de verbinding maken en toepassen tussen beleid en wet- en regelgeving.

Wil jij dit jaar je vijftig uur effectief inzetten zodat je zichtbare vooruitgang ziet in de kwaliteit op de werkvloer? Dan is Spelend Coachen iets voor jou! Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Kijk HIER voor meer informatie of neem contact op via: info@bureaucarolien.nl